Sembelit ketika hamil

Sembelit ketika hamil bahaya ke??? saya dah nak masuk trimester ketiga.. 2..3 hari ni sering sembelit...nak teran takut... tapi sy teran juga sampai sejam kdg2... siapa pernah alami sembelit mcm sy #bantusharing

6 Balas

Hi mommy. Saya pun pernah alami sembelit waktu hamil. Tapi takda sampai sejam meneran. Mommy boleh makan buah-buahan dan minum air kosong bagi melancarkan pembuangan air besar. Kalau masih tidak jalan mommy boleh tanya pendapat nurse atau doc semasa check up ya.

jangan teran terlampau kuat risau kena buasir macam Saya.Kalau ada masalah sembelit inform pada doc nanti doc akan bagi ubat cairkan najis supaya senang membuang.

hi. sy pun kerap sembelit. tiao kali pegi kena teran. risau jugak. tapi klu tak teran mmg tak keluar py. kandungan awk ok ke? sy pun risau sgt try mcm2 dah ni.

saya pon sembelit masa preg. lepas amalkan makan buah naga setiap hari, dah tak sembelit da..

Sy jaga makan lau tak nk sembelit lps tu minum air mineral bnyk2

normal.. tp tu laa.. ingt nk beranak.. hahaha