Hamil 13 mggu, tapi rasa mcm tak hamil. Simptom hamil mcm dah hilang

Saya seorg yg sedikit gemuk dgn perut yg kelihatan buncit. Saya tk dpt rasa perut saya mmbesar walaupun kndungn 13 mggu

15 Balas

Saya pun gemuk & hilang mual etc bila masuk week 12. Terus rasa macam pregnant lagi ke tak ni sebab perut macam gemuk lemak je 🤣 Sekarang Week 19 baru rasa pregnant balik sebab selalu rasa pergerakan dalam perut, dah jadi sangat emo & bila baring tangan cepat lenguh/kebas. Sepanjang minggu 12-18 tu memang sangat confusing. Tunggu sampai masa ya awak, insyaAllah semuanya baik-baik je.

dlm apps ni kn ada bg tau.. size baby wktu bpe week kta..klu awk 13mgu size buah susu je.cuba cek balik.. lg2 mmg sdia gemuk. yg kurus pon lom tntu ada babybump wktu 13w.. biasanya babybump akn nmpk lps 4bulan.. mcm sy msuk 5 bln tiba2 bsr smua. prot bsr..bdn bsr.. walhal sblm tu sama je.

13 minggu memang tak rasa apa sgt tambah lg klau overweight. selagi takda turun darah or sakit teruk tu insyaAllah semua okey je. . perut besar ke kecik tunggu dlm 20 week keatas tapi tak semua org pregnant perut akan besar, kdang ada yg nak beranak pun perut tak besar mana..

sy pun dh masuk 6 bulan pun perut mcm buncit je.. org xperasan sgt.. tp kalau pakai baju ikut bentuk badan sikit baru nampak berbonjol tu sikit.. even bentuk muka, badan sy xnmpak perubahan ketara sama je mcm sbelum xpreggy

Yea simtom kehamilan akan berkurang....skg sy dh 14mnggu...kdg2 je ada morning sickness...tapi masih ada sensitive dgn bau dapur...dan x selesa duduk...selain drpd tu ok, selera mkn pun dh kembali

Saya yg 29w ni pun perut tak nampak😂 tapi baby membesar dengan baik ikut usia kandungan. Alhamdulillah takdelah risau. Perut tak nampak sng sis nak kempiskan balik lepas salin

sama,Saya pun da 13week, alhamdulillah morning sickness da berkurang tapi still alah pada bau,sampaikan mandy pun xbolee nak pakai sabun n xbolee nak gosok Gigi..

sy dah 32 w,mmg tk larat nk bawa perut...dr 11w lg perut dah besar...lps brsalin nk kempis semula mmg payah la...skrg ni sy asik baring je...

symptom aku masi da mual segala tu tp baby x nampak sngt ag dsebab lemak ni sampai org sangka aku hamil kembar🙄

Kalau awk rasa risau, boleh scan tengok baby okay ke tak. Normal je tak rasa babybump lagi sbb 13w masih kecil.