Tak period seminggu lewat

Hello. Saya sekarang tgh risau 😅 Anak saya baru 6 bulan. Tapi bulan ni saya lewat period dah seminggu. Takut nak test upt. Saya merancang dgn gunakan kondom. Tak makan pil perancang sbb rambut gugur teruk. Saya bersama pun bukan waktu subur saya (guna test opk). Risaunyaaa kalau lekat. Ada cara tak nak turunkan darah period?

4 Balas

Pil perancang ada banyak sayang.. i pun bukan hampir botak.. mmg botak tengah kepala.. dahla rambut halusss. Dr suggested me makan yasmine to balance out kan balik ur hormon.. other initiatives tht i took was buat hair prp and amik supplement yg ada biotin. However klau u susu badan ask the pharmacist first cause i susu badan until baby 3 months je. Sekarang FM je and please buat test if +ve seek Dr advice. worst case rahim boleh pecah tau sbb you czer darling. If early stage lagi maybe Dr boleh bgi ubat to abort the pregnancy? Idk, its the Dr's call to see your situation.

7mo ago

yes betul tu

Saya bf makan pil noriday kk bagi. Rambut ada gak gugur tapi bukan sebab makan pil perancang la

Ermmm.. pendapat saya, better tunggu next period cycle. Susukan anak sepenuhnya ke?

7mo ago

Anak saya fully formula

better check upt dlu...klo negatif boleh beli di frmsi ubt utk keluarkn period...

7mo ago

kalau czer gap dekat tahan telinga je tapi if 1st czer ada problem mmg 2nd auto czer, mcm sy rahim terkoyak masak anak 1st dan emergency czer, sy gap 1y3m rancang sendiri still kena bising, 2nd bby dah bersalin bulan 4 secara czer, lepatu terus on depo sbb malas nak kena bising..