Period lewat 8 hari, tak ada UPT

Hi nak tanya, kenapa opk positif? Saya masih belum period, dah lebih seminggu dan period teratur.

Period lewat 8 hari, tak ada UPT
19 Balas

saya rasa mgkin awak bru subur.. sama mcm saya.. bru je berlaku bulan lepas.. last period saya bulan 5 awal bulan 6 opk positif tpi lendir subur tkda. . hujung bulan 6 check upt negatif hujung bulan 7 check upt pun negatif, tpi saya ada spotting 2hari, opk positif berserta lendir egg whita n demam.. mlm saya bersama 3mggu lepas pd tu awal bulan ogos saya upt double line.. kiranya bulan 7 tu bru subur yg sebenar.. bulan 8 pregnant

period sy teratur n opk selalunya cd12-14 +,tp bulan lepas jd kat sy subur lambat..cd20 baru + bturut2 tp kekal je line mcm gmbar awk tu.ingatkan tanda pregnant tp test upt -. wlupun subur lambat,period on time pula. klu opk awk lebih terang dari tu mybe awk btul pregnant😀

Sy dulu mcm ni . Sy test upt dan opk sekaligus dlm 1 masa … upt time tu 1line…tp opk double line yg terang sedangkan sy dh nk dkt due period…bila sy tgk balik upt rupanya positif … klau pregnant opk mmg double line yg terang…

saya pun check guna opk dulu sebab taknak meletakkan harapan. Bila opk positif waktu sepatutnya period, mcm ada chance la nk pregnant. Gitu... apa2 pun opk tak boleh confirmkan kita pregnant. Lepas dpt opk positif cuba upt pulak.

saya tak perasan dah lewat priod sbb priod tak teratur. cek opk tiba2 double. cek tarikh priod rupanya dah lewat 5 hari. trus cek upt pon sama double. 3 hari lepas tu pergi scan menang pregnant 4weeks. sis cuba cek upt pulak.

sy bln lps period lambat 4 hari..opk je ada..sy test 2 line..tggu 2 hari lg sy beli upt..pon 2 line🥰..sy ada tgk kt tt founder susu efferty ckp,guna opt boleh..klu line terang tu klu dh lewat period,mmg sah la pregnant

Beli upt nt cek awk, yes mmg bnyk je org yg share pnglaman dpt opk positive then lepas tu cek upt positive jg. Tp x boleh la nak samakan dgn pnglaman kita. so nak tau preg or tak beli upt ye. semoga ada rezeki buat kamu..

possibility pregnant ni rasanya if period awk teratur. sy dulu upt takda, test guna opk dulu. memang terang naik double line beberapa hari. then baru beli upt. skrg tengah counting days tunggu due.

Awakkk sy harap memang betul pregnant! Cepatla test upt hehe sy doakannn yg terbaik sebab saya pun macam awak test guna opk tetiba + terus malam takleh nk tidur tak sabar nak test waktu subuh 😆

OPK positive tak semestinya pregnant. Kalau betul2 nak sure pregnant or tak sis beli UPT ye. Beli yg murah je takpe. Cuma kalau clearblue tepat la sbb tu mahal yakmat 🥲