STOP PIL PERANCANG MENGEJUT

Ibu² ada tak yang mengejut berhenti makan pil perancang then tak period (hampir seminggu dah lewat) dan ada tanda² hamil ? Mengejut tu tak habis sekeping pun pil perancang terus stop makan..

3 Balas

Rasanya takda masalah puan. Cuma effect berhenti makan perancang ni, ada org yg suburnya selepas berminggu. Ada pula yg ambil masa berbulan. Bergantung atas hormon dalam badan seseorg. Ttg haid lewat tu, selagi lewat tak lebih 3 bulan, takde masalah sbb kita bagi bdn kita chance utk normal kan semula hormon kita.

3y ago

Bagus la. Semoga yang baik baik untuk awak ye ☺

sis lewat haid seminggu tu, memang sis hamil ka? atau haid lewat saja then period? sebab saya pun mcm sis, makan pil 8hari saja then stop mengejut skrg ni dah seminggu belum keluar haid

Tq sis untuk komen sis tu..saya haritu sebulan lebih tak period lepastu period kembali teratur balik seperti biasa..