Tentang UPT

Hi. Saya period regular. Skrg dah seminggu lewat period. But upt result turn out -ve. Perlu ke untuk repeat upt lagi dan kalau perlu bila ye waktu yg sesuai sbb in my previous pregnancy bila dah seminggu lewat mmg double line terang. Atau dah tak perlu test sbb mmg confirm tak pregnant. Tq sudi jawab..

8 Balas

pengalaman sy la,period x regular tp akn dtg every 38- 55 hari.tp this year xde dpt period last,bln 11, bln 1 ada check upt neg lega sikit hati. konon bg masa la..smpi akhir bln xde tnda² nk period.. bdn dh rasa cm lain.. buat upt hmmm double line.. terang,, so cm pelik.. g scan.. masa awl bln 2, kandungan bru 5 minggu. now dh msuk 13 mgu. klau ikut lmp kandungan dh 17mgu..ape² rezeki.. ni memang bby unexpected... bru bertarung dlm labour room bln 1 thn lps,ni repeat lg InshaAllah bln 10..

1mo ago

wahh, maksudnya boleh jd double line jugak lah ye walaupun awalnye -ve. kalau dah nama nya rezeki kan.. thanks share pengalaman awak

saya pun mcm tu.. dulu period saya irregular.. ada pcos.. then, makin lama okay dah.. pastu, bulan sebelum nya, lambat period.. dah check upt, negatif... esoknya tiba2 period... the next period pun, masih lewat jugak.. check upt pun, 1 Line je... then, saya tunggu lah, kot2 period lagi 1-3 hari, mungkin lambat mcm bulan sebelum, tapi tak de period jugak after 1 week.... pastu try lagi upt, baru lah double line...

tunggu seminggu lagi nanti test semula. selagi belum turun darah, test je tiap seminggu. kadang hormon tak stabil boleh juga buat missed cycle, benda biasa sebenarnya. kalau dah sebulan tak period nanti sis gi check up ya.

tggu 2minggu lmbt ye sis nti try repeat upt..kalo Negative jugak sis boleh pegi klinik berdekatan untuk mtk nasihat Dr doktor...or mtk buat bHcg... bHcg lagi tepat.. semoga dipermudahkan segala urusan sis...😊🥰

1mo ago

noted.. thanks awk 🥰

Tunggu lgi 2 minggu tpi if still negatif and sis tk period lgi better check ke klinik untuk dapatkan rawatan sis. 🩷

bli clearblue digital..klu yg tu not pregnant, then btol la tu x pregnant..

1mo ago

haah mahal tp tepat.. sye plak jnis yg x bley tggu, hati x tenteram..

tunggu 2 minggu bru test lg , kadang sbb hormon kita lewat period

1mo ago

baik.. tqsm

repeat sis. semoga ada rezeki