Bersalin anak pertama

Saya sekarang nak masuk 36w.. orang cakap kalau anak pertama keluar lambat sikit.. saya nervous sgt.. ibu2 kat sini..boleh saya tau ibu2 bersalin anak pertama masa weeks ke berapa?

53 Balas

Anak pertama saya hb low, lebih sehari due date, terbuka 4cm sbb byk berjalan tp tak perasaan, serah diri mlm alhamdulillah pagj lahir..contraction mmg sakit selepas air ketuban dipecahkan. Skrg ni minggu ke 37 anak kedua sdg menanti masa selepas ni, sangkut gdm on diet pulak tp diet ok alhamdulillah doctor suruh ready dr skrg smp 40 week anyx, jika tdk serah diri sehari sebelum due date, takut itu pastu sbb dah gap 7 thn .. harap dipermudahkan, doakan saya. 🤲 N all the best to u too.

2y ago

normal delivery blh lg kalau hb low xde masalah cuma, u akan rasa loya dan lemah lbh sbb anak tarik nutrisi dari ibu apabila ibu tak dpt naikkan hb sendiri They will ready prepare with emergency jika ke tak cukup darah n lemah sgt ke. But still alhamdulillah blh past thru normal delivery.