Bersalin anak pertama

Saya sekarang nak masuk 36w.. orang cakap kalau anak pertama keluar lambat sikit.. saya nervous sgt.. ibu2 kat sini..boleh saya tau ibu2 bersalin anak pertama masa weeks ke berapa?

53 Balas

sy masa week 40.dh overdue pn.emergency czer.bkn sb overdue tp last scan detect baby besar..dlm 3.89 & xde bukaan jln lg.so sy setuju czer.sekalj baby keluar mmg besar 4.3kg, lg besar dari yg doktor estimed 😅😅😅

Anak 1st 34w baby xcukup bulan. Sebab air ketuban pecah tiba-tiba masa di ofis. Baby 1.94 kg 17 hari dlm nicu. Ank kedua & ketiga (twins) 39w. Anak ke empat 39w 4h. Kelima insyaAllah hujung desember nanti.

Tengokkk rezeki masing masing awak. Ada je xsmpai due dh bersalin Sy overdue 3 harii Due 28/4 tpi anak nak keluar labour day bg special skit org igt befday dia jadi tgguh 3 hari maka beranakla 1/5 😝😂

Sy sekarang dh genap 39 minggu xde apa² tanda lg.. due date 13/8 kalau sblum tu tk beranak jgk nurse bg tempoh seminggu.. kalau dlm seminggu tk beranak lg kena serah diri 🥴 nervous plk hmmm...

sy anak 1st bersalin awal, ngam 37minggu dia lahir berat pun ngam2 2.5kg. tkda tnda pun nk bersalin tp sbb dia tak gerak lebih 3jam terus ke hospt. doc decide induce je pg esok nya. mlm tu bsalin

saya bersalin anak first 39weeks sampai hosp kul 6lbh da bukaan 4cm jam 9pm da 8cm masuk lr kul 10.30pm bersalin xlme pon . jahit smua xrse yang paling sakit sbnrnye contraction je .

Saya bersalin 38w . Itupun lepas check bukaan 2cm , doktor cakap lambat lagi sebab anak first . Esok tu bersalin normal . Doktor yg sama sambut saya bersalin , terdiam kejap dia 😂

sya anak frst bersalin 38w 4d sehari sblum berslin mmg rsa sakit2 kat bhgian jalan kluar bby esok nya jam 8 pg hbis je joging terus rsa nk berslin smpai hosptal terus berslin

Doc pn ckp anak 1st lmbat skit…tp xpe byak2 kan berdoa & zikir supaya dimudahkan urusan bersalin…saya ank 1st 37w sbb BP terlalu tggi…emergency czer

saya ank pertama ms 34 week awal keluarnya lahir pramatang😅✌🏻tp czer sbb alami pp type 3.. alhamdulillah skrng anak dh umur 3 tahun