Dari skala 1 hingga 5, seberapa jauh rasa sakit badan yang anda alami sewaktu hamil? (👌🏻1- Tidak sakit sangat, 😭 5- Sakit sangat)

Voice your Opinion

788 respon

18 Balas

setakat 32w ni, sakit pinggang / lain takde. tapi before pregnant ada history back muscle spasm, masuk je 28w sakit ribs kanan belakang memang takboleh tahan, sampai menggigil pun pernah. pain score 9/10. duduk and berdiri pun boleh max 15 min je. drive takboleh dah. sekarang buat physio and banyak bedrest.

18week.. duduk lama xselesa.. nk tido pon xselesa..kiri xok..kanan xok..terlentang pon xok..kadang terlelap lepas stress duk pikir nk tido mcm mana😌 ujian buat ibu mengandung..semoga kte semua dikurniakan ganjaran pahala yg berlipat kali ganda nya🤲

Saya 10weeks dah start rasa sakit bhagian pinggang,rasa lenguh bila ddk trllu lama..mlm2 nk tidur pun baring kiri tak selesa baring kanan tak selesa..tp posisi mengiring lg okay tp tk blh lme2…lenguh perut..

2w ago

sy skrg week 11.. awalawal haritu sakit pinggang.. skrg dh tak sakit..tp kalau duk atas lantai lama2 sikit berdiri lama sikit jadi sakit balik.

12 week, da start sakit belakang.. kalau tidur kene mengiring kanan atau kiri smbil kepit bntl peluk, paling terasa sakit setiap kali bgun tidur adalah tapak kaki, nak pijak tu Allahu, tuhan yg thu rasa nya cemana🥹

Sakit pinggang, sakit punggung, kadang sakit perut, kadang2 sembelit n kadang2 cirit-birit. kalau hari panas batuk je, kalau malam plak asyik batuk sampai sakit perut atas ari2. xleh bau lori & asap kenderaan.

34 minggu ni bagi skala 2...bab kesakitan itu akan terasa bila contraction dan saat melahirkan tapi bila dah melahirkan rasa lega terus dengan tangisan baby ..moga dipermudahkan urusan bersalin nanti

Tak terpakai skala rasa sakit untuk saya, sebab pesakit saraf yg biasa dgn skala 7 & 8, paling teruk 9. Jadi masa mengandung dlm 1 je, tak terasa sangat pun.

35 weeks .tulang skitar celah kelangkang & faraj ..sakit tramat.nak dduk , brjln , wktu tdo pun kena slow2.😓😓wlaupun ank nak msuk 5 😅

dhjung khamilan 7blndaa mula sakit pinggang n punggung.. nak blik kg pun mmikir 2,3x..tdo mlm nak tukar posisi kanan n kiri tu sakitnya😭