pantang day 21

hi saya sekadar nk meluah je, saya firstmom and time pantang ni mmg saya ikot je ckp mak saya, dia kata nasi tkleh tambah tambah, kalau nk makan amik skali byk je, pastu hari hari makan cencaru bakar dgn sup sawi je, saya bukan merungut ke ape, tapi badan saya macam lemah macam nk ckup zat, hari hari macamtu, saya lepas bersalin brp jam tu trus makan sup ayam ngn telur makanan hospital alhamdulillah tkde gatal gatal, skrg breakfast pon mkn biskut kering ngn milo je, pastu makan tghari pon lmbt around kul 2 centu, bila saya nk masak sndiri tak bagi tapu masak utk saya lmbt haih, kadang stress sbb pantang ni je 😭 semua bnde macam tk masuk akal 😭😭😭😭 kalau air sejuk tu saya faham la tkleh minum ni macam bnde bnde lain😭😭😭😭😭 k la tu je nk meluah

1 Balas

ibu lepas bersalin perlu makanan y berkhasiat..makan la ape2 lauk pun.. buah2 utk proses penyembuhan.sbb badan bnyk perlu zat2 utk ganti balik esp utk kembali tenaga..sbb tu perlu nutrisi y lengkap..ayam..ikan..sayur..buah.satu lg utk penghasilan susu ibu nnt.sy pernah berpantang dgn nenek skali..mkn nasi kosong..ikan bakar.badan jd lemah..lesu..Lepas berpantang sendiri sy mkn sume lauk2 buah sayur..badan jd bertenaga.. lngsung x lesu.. luka pun cpt baik