kena reject

saya sedih.. tiga kali datang hospital asik kena tolak sebab bukaan masih 1cm and darah keluar sikit2.. doktor kata kalau da betul2 sakit buat kira2 semua tu, baby kurang gerak and pecah ketuban baru datang..

7 Balas

Sama lah .. Sy, kluar darah dan lendir tapi, Doc ckp bila sakit contraction yg kuat, air ketuban pecah, pg hosp.. Panik juga bila nmpk darah makin byk n bketul2 kluar .. Lps 2 hari bru rasa Prut mngeras yg btul2 kerap tu, stiap 5 min kdg2 xsmpai 5 min pun .. Tapi, yg ni masi boleh tahan lg ..lps bbrpa jam tu ,hahh, bru la sakit contraction yg btul2 xble bawa bincang .. Bbrpa jam juga ddk dlm wad sbb bukaan masi 3 cm ..

Sy pon 3x g hosp.. 1st sbb baby kurang grk.. 2nd sbb nurse kk kate ade contraction kena g hosp.. 3rd kuar lendir darah... Kali ke4 br la air ketuban pecah... Semua ni dlm mase 2mgu..mase 1st g hosp mmg bukak 1cm..tp dinding tebal lg doc kate... Tp bsalin mudah sgt.. Alhamdulillah la.

4y ago

Sy bsalin mase 38w5d...

Sometime ada ibu yg kalau sekadar keluar lendir+darah...bukaan blm buka lg....kalau sy pon lebih kpd ikut kalau sakit contraction yg kerap atau pecah ketuban.....sbb kalau sakit contraction yg kuat walau bukaan belum buka....tetap doktor xbg blk sbb dorg kena monitor ctg....

Kdg 1cm bukaan doc x bg admit.. sebab ada mommy bila admit bukan x buka jadi stress, lm d ward... Monitor sj gerakan bby. Quantity bleeding. N sakit tu.. klu gap selang 3@5minit,p hsptl.

Try download apps contraction timer..kat situ..betul2 dia bgtau bile kena pegi hospital..mgkin tu dapat membantu

yep, bila contraction baru g hosp.

Dah brape bln

4y ago

DOA byk2. .smoge Di p'mdhkn ktew b'slin nnty. .