Perut kerap mengeras

Hi mommies. Perut kerap mengeras selang 30 minit tapi ketuban tak pecah. Lendir + darah tak keluar. Sakit contraction pun tidak. Adakah itu petanda baby nak keluar & dah kena pergi hospital? First mommy jadi buntu nak kena buat apa sebab tak sakit. Ke kena sakit contraction dulu & ketuban pecah baru pergi ke hospital? 🤔 #38weeks

1 Balas

ni lebih kpd false contraction. just keep monitor gerak bby dan tanda lain