Risau dan Mengharap.

Saya scan 23/1 doc ckp nampak kantung..Tapi sebab bleding seminggu saya repeat scan kali kedua 27/1 doc cakap tak nampak kantung just nampak ketulan darah beku.. refer hospital doc buat specullum mcm mulut itik yg plastik tu and scan bwh doc ckp nampak kecik jaaa..doc bg masa 2minggu utk repeat scan tgk da perkembangan atau x bby saya..kalau still kecik takda perubahan doc akan bagi ubat utk turun sendiri atau DnC. Sapa pernah jadi macam ni...please explain... 2minggu nak tunggu tu mcm 2tahun..

Risau dan Mengharap.
2 Balas

doa bnyk bnyk sis .. insyallah allah permudahkan .. kalau ada air yassin minum setiap pagi ..

4y ago

Tapi sampai harini saya masih lagi ada simptom hamil..kencing kerap yg xblh bwk bincang lapaq pun xblh bwk bincang mkn xpnh kyg..sakit breast dgn mlm ssh nk lena..kalih kiri xkena kanan xkena..lengah pinggang lengah kaki semua ada...tapi bleeding xda dah..xda pulak keluar seketui daging ka apa..cuma saya harap dia berkembang la..

Hi sis, kes kita sama..so apa perkembangan skrg?

3y ago

1 minggu spotting coklat2. Beberapa hari lps tu, darah makin byk and last kantung baby kuar sendiri. So sy tk buat dnc sbb doc scan tgok rahim dh kosong. Duk kt wad sehari je sbb doc nk pantau kut2 ada pendarahan. Alhamdulillah esoknya sy discharge. Pantang 3 minggu. 2 bulan lps tu pregnant lgi skli. Now dh bersalin. Baby dh nak masuk 6 bulan. Klu ada spotting or bleeding.. Caranya awak kena baring and rest. Makan ubat2 yg doc bagi ok. Semoga ada rezeki utk awk. 😊