confius dan susah hati.

Salam..saya nak tanya sapa pernah first scan nampak kantung.. kali kedua scan ta nampak kantung just nampak ketui darah beku mcm ni.. doc kata scan nampak gini kemungkinan janin tak menjadi kantung mngecut..tapi doc refer saya ke pakar hospital utk double comfirm tapi hospital scan tak nampak pun ketui darah mcm gini cuma nampak baby kecik..spatutnya 6week tapi scan tak macam 6week..hospital bg masa 2week utk repeat scan tengok janin berkembang atau tak....saya 4tahun menanti ini kandungan ke5.. doc cakap byk2 berdoa maa tahu rezeki Allah bagi janin tu akan membesar ka..hospital xdpt bg jawapan lg.. agak2 ada chance tak baby ni berkembang..saya susah hati fikir..

confius dan susah hati.
3 Balas

In shaa Allah ada.. Saya hari tu dua bulan x period doktor kata dinding tebal.. Ssbenarnya nak hamil cyst pun besar sekali.. Kes makan ubat tahan sakit dia gugur.. Sabar yew.. Jangan gekabah.. Makan jus mamariam bantu pulihkan kesibatan baby pun membesar dgn balik. Cyst kecut.. Tetap amalkan said folid sebab ada doktor dia cakap apa dia nampak masa scan.. Tapi kebesaran Allah... Baby sebenarnya selamat x dew apa2..

maaf nak tanye.. kandungan ke5.. yg 4 sebelum jadi tak? maaf tanye

4y ago

Asprin ni untuk cairkan darah.. kes saya 4 kali gugur.. doc cakap saya kalau mengandung darah akan cepat membeku ..n janin xdapat nak berkembang... so kali ni ni saya pregnant doc suggest amek asprin.. alhamdullilah ok.. tapi just doa harap2 baby akan selamat sempurna sampai bersalin

Maaf nak tanye macam mana keadaanya sekarang baby oke tak sekarang

4y ago

Banyakkan sabar yew.. Moga ada peluang dalam tempuh terdekat ni