Apa tanda kalau keluar darah ketika hamil 7minggu

Saya risau sangat sebab saya pernah gugur 3 kali

1 Balas

Darah warna merah or coklat? Kalau light coklat /coklat, maybe just implantation spottings. Implantation spottings keluar sikit je and normally keluar selama 3 hari je max. Kalau darah warna coklat pekat then keluar byk and tukar warna merah, then kena rush to hospital. Doctor prh suggest x makan ubat kuatkan rahim? Meanwhile jgn lupa makan folic acid. Kalau x sedap hati, better terus ke hospital ya, don't delay.

2y ago

Better you check dgn doctor immediately sbb ada darah merah at first. Don't take the risk ya.