hamil 7minggu

Boleh saya tahu , sekarang hamil dah 7minggu tapi keluar darah berwarna coklat . normal ke macam mana 😢#pleasehelp #firstbaby #1stimemom

2 Balas

Sama mcm saya sis masa kandungan 6 minggu.. ada tompok² coklat sikit.. Dr kata 'spotting' waktu 1st trimester is normal.. Kalau ada sakit perut sekejap² dlm seminit dua tu Dr kata normal sbb rahim akan cramp sbb baby baru menempel gitu. Yang tak normal kalau darah turun byk & dlm masa yg sama sakit perut dlm masa yg lama. Kalau mcm ni kena refer Dr cepat sbb takut ada apa² komplikasi/keguguran

2y ago

Hi 🙋🏻‍♀️ maaf baru perasan komen. Skrg kandungan saya dah 34 weeks, 8 bulan lebih. Alhamdulillah.. takde masalah spotting lagi. Masa kandungan 6 minggu je pernah ada spotting sikit..

Nak tnya sye ada keluar darah sikit2 tapi perut tak sakit smlm cek Dr ckp normal Sbb bby Baru nak na menempel tapi perut tak sakit pagi2 pun ade darah tak bnyak perlu ke sye ke hospital untuk cek semula