Gugur Awal Trimester

Assalamualaikum ibu2. Nak tanya. Tanda - tanda gugur awal trimesta macmamana ya? Adakah gugur tiba2 tak bertanda? Contohnya tiada spoting darah. Adakah gugur wajib ada darah keluar? Kalau tiada apa2 darah adakah dikira tidak gugur? Kandungan anggaran dalam 1 bulan 1 minggu. Risau gugur tapi tiada tanda apa2. tahu2 dah tiada. Tanda yang sedang alami sekarang payudara dah tak rasa apa2 (mungkin). Perut pun rasa biasa. Ke normal je ye? #Risau #ingintahu

2 Balas

Gugur kebiasaannya mesti keluar darah awak. Sebab janin akan keluar. Ada kes kandungan tak membesar tp lambat laun janin tu akan keluar juga

9mo ago

Hehe ya betul. Mcm misteri gitu kalau tak keluar apa2 tp baby tiba2 tiada. Melainkan tak pregnant. Awak fikir yg elok2 shj okay hehe. Tak semua ibu hamil ada alahan or sakit2. Sebab tu pernah ada kes tiba2 je bersalin taktahu menahu pregnant

Gugur memang ada tanda. Mati dlm kandungan lain pula keadaannya.