Saya pernah gugur 2 kali

Hi semua, Saya sekarang 36 tahun Hamil 8 minggu 6 Hari anak 3 perempuan ,selepas anak ketiga pernah gugur dua Kali bleeding Yang teruk Dan terus gugur, risau sangat sebab takut bleeding untuk Kali ni, Ada tips untuk tidak berlaku keguguran

2 Balas

saya keguguran juga 2x sebelum ini. Kali ini pregnancy ke tiga. currently 10w 4d. mengandung kali ni pun, 3 kali berdarah dlm 5-8 weeks. Time darah saya ke Poliklinik Dan Surgeri Wanita kat Ampang point. Doctor bagi injection (rm150) untuk kuatkan rahim. Masa first datang, dr prescribe Ubat Duphoston (rm 53 a week) dan sampai skrg masih makan 3x sehari. Lepas tu saya jumpa pakar o&g kat private. dia suruh inject 2x seminggu. saya baru complete 2 injection, alhamdulillah takde pendarahan langsung dan tak rasa cramp pun. (consultation rm300, tambah ubat total bill rm450) Saya pernah keguguran 2x sebelum ni so mmg saya jaga sangat. tak buat kerja rumah langsung dan kerja pun skrg byk amik cuti dan MC..dan kerja pun WFH je.. saya kerja atas katil skrg. Saya doakan yang terbaik untuk sis. Harap doakan untuk saya juga ya sis.

jgn angkat barang berat , stay positive and rest more