sedih

saya rasa tak tahu nak cakap apa dah .. luruh jantung hati .. saya tinggal 3 hari lagi nak bersalin .. tapi apakan daya , takdir saya allah tentukan begini .. suami saya hanta mesej , kalau saya ambil duit dia , dia ceraikan saya .. saya dah pun ambil duit dia sebab keperluan anak saya .. jatuh ke talak ?? mohon pencerahan .. andai jatuh , saya kene redho tentuan ilahi terhadap sayaa ..

23 Balas

Jika dye ada niat mmg kna rjuk kt pjbt agama.. suami sy pn ada jgk ckp nk lps kn sy tpi di sb kn kedaan sy tngh hamil tpi bgi sy dye ttp ada niat nk lps kn sy jgk.. so lps hbis pntg insyaa allah buln november sy bkl lahir kn ank sy nti sy akn ke mhkmh.. xhran lah sy dpt laki cmtu.. jntn xguna.. xde rsa tnggung jwb nsib sy kuat demi ank2 yg lain.. now sy pn aggp dh pish sb dh 5 buln dye xblik tnya khabr pn xde.. so sy dh serik ape pn sy tnggu smpai bby nie di lahir kn nti.. sy hrp sis kna kuat demi bby dlm kndungan tu..settle cra baik.. moga sis tabh ye.. kita jdi pmpn jgn lemah n tnjuk depn dye.. kna kuat n cekal kn hati sis.. ape pn ALLAH ada dan doa akn trmakbl pd mereka yg teraniaya.. insyaa ALLAH.. aamiin

4y ago

Sme2 sis..

Maybe masa tu dia tgh serabut.. Emosi trganggu.. Sbb kak ipar sy pun kena jgk mcm sis ni.. Suami dia kata kalau kak ipar bt sumthing sumthing, jatuh talak.. Then sumthing tu dah dibuat.. Bila rujuk bhgian hal ehwal rujuk nikah ni, dia kata x jatuh sbb xde niat.. Dot know la.. Sis kena rujuk kpd yg pakar..jaga diri sis, ingt baby dlm kandungan.. U'r the strong mother.. Ingt Allah uji hambaNYA sbb Dia tau sis kuat.. Believe me, Allah guide U.. Pls stay strong for ur baby and child..

4y ago

tq sis .. insyallah saya kuat demi anak bakal lahir .. tapi apakan daya kita ni seorang mnusia yg lemah .. tak kuat sebenarnya tpi buat kuat

Ramai peguam agama ye sini. Sis pergi la tanya pejabat agama. Ayat mesej tu pun belum tentu jatuh talak. Sis jangan cepat mengalah. Kalau ye pun, kita ada cara yang betul nak selesaikan walaupun jatuh talak. Tak perlu tanya kat sini melainkan ada peguam agama menjawab. Jawapan2 kat sini la yang ganggu emosi sis nanti

Taktau la awak. Awak kena refer pejabat agama. Sebab dia cakap kalau awak ambil duit dia, dia ceraikan awak kan?. Confius sama ada ayat tu dia ceraikan awak ataupun terjatuhnya talak tu. Kalau dia cakap kalau ambil duit tu, jatuh talak. Tu da jatuh dah. Tapi ayat yg dia cakap tu, takpasti pula saya. Refer pejabat agama ya

suami mcm ni pun ada?haisshh jgn kawen la kalau dgn istri pun kedekut.lelaki ni mmg manusia yg pelikkn.ms brcinta bkn main tunjuk dia la lelaki yg terbaik tp knp dah kawen terus jd bodo xde common sense.bkn ke sebelum kawen pegi kursus dulu.kesian awk.

4y ago

Sbb tu jgn pcya laki masa blum kawin tabur duit ni. Sbb blum dpt kita dia bg la mcm2z Suami sy pulak sblum kawin punya la kedekut. Nasib lpas kawin elok bg duit. Sabar ya awk. Doa byk2..

tidak salah seorang isteri ambil duit suami untuk keperluan sendiri dan anak sebab sebahagian duit suami ada hak isteri melainkan suami sudah memberikan wang pada awk.. Bab talak pulak saya xberapa pasti.. Boleh hadir ke pejabat agama berdekatan

xpasti la sis..kena rujuk pejabat agama..kalau sis dh sarat xlarat keluar Cuba Cari contact number difb atau Google..sbb sis ambil duit tu utk keperluan anak..tanggung jawab suami,nafkah dia..

haish suami pe nie..bukan ke dlm islm duit suami tu duit isteri gk...isteri bkn berjoli..bli kperluan ank kot..bertabhlh sis..kuat demi ank2..ps bersalin nnt rujuk pjbt agama..

Nak ikutkn xpyh mntk izin pon klo nk amik duit suami sbb sbahagian tu pon duit kite,tapi klo dye dh ckap cmtu risau bole jtuh talaknya...suami xptut ckap mcm tu kejam sgt

Alamak. Cube dapat kan kepastian dari pejabat agama. Tak silap saya memang jatuh talak smpi baby dilahirkan. Semoga terus kuat. Woman power