Hi

Saya pregnant sekarang 3bulan lebih. Dulu masa kandungan 6 minggu pernah masuk hospital sebab muntah teruk sangat. Diaorang ada suruh buat buku pink tapi sampai sekarang tak buat lagi. Hmm seminggu lebih ni dah saya tak makan nasi, takde selera langsung. Makan pun Maggi jerr. Cam mane haa? Risau laaaa kalau makan nasi memang nak muntah. ??

23 Balas

Sis , cuba bukak buku pink. Sy lmbt bukak jugak. Tgk2 hb low sgt. Bahaya utk baby. So diorg bgi ubat. Pastu hb ok. Mgkin apa yg kita consume x cukup. Muntah mmg hari hari dan makin teruk bila bertambah minggu masa first trimester. Boleh try makan tomyam, orange tropicana, kurma, buah jambu.