Tak boleh makan nasi

Hai semua. Saya baru 6 weeks, setakat ni alahan saya mual mual, loya dan penat sangat. Sekali dua saja muntah, cumanya saya takde selera langsung nak makan berat berat apatah lagi nasi. Saya cuma boleh telan buah, roti dan air saja. Normal ke? Tak bahaya untuk kandungan ke kalau saya langsung takde amik protein 🥲

7 Balas

hai... saya baru masuk 5 minggu pregnant... anak yg ke-3... tpi ikutkan yg ke -4.. sebelum ni pernah gugur sekali sbb kantung kosong.. cuma masih lagi trauma dgn yg lepas.. harap bulan depan scan nampak lah jantungnya... ❤️

hi awakk, samaaa. tiap masa rasa mual so selera mkn pon kurg. tp sy paksa jgk diri mkn walaupon mual. cumanya xleh mkn masakan sndiri, nk masak xselera. so 2 mggu ni asik mkn kt luar 😂

sy pn xblh telan nasi msa 4w..sy mkn bnda selain nasi..sy xde alahan suma..ok..tp tu la..sy nk mkn mknan yg org msak..boleh je sis..roti pn carbo,protein sis blh amik sumber lain

Omg sameeee here. Takde selera makan. Rasa nak makan roti je and depends apa yg boleh telan. Make sure one day ada jugak protein. Tak makan nasi takpe, tu carbo je.

Hi mom normal ke 5 week pregnant perut cm memulas pastu najis cair je …maaf la ank first xde pon cmni😅

8mo ago

Hai awak, saya masa 5 weeks pun camtu jugak. Rasa tak selesa dekat perut

awak due bila...saya 6week jgk tp xda alah mkn pun berselera😆

8mo ago

Hii saya due bulan 5 inshaAllah. Seronoknya selera makan 🤣

Sama mkn nasi jer mesti loya, mual