Bleeding pada 9w

Saya pregnant 9w. Semlm semasa kencing ada turun darah tp sikit, sekali saja. Pergi klinik, doc ckp tak kritikal & doc beri ubat obimin. Harini, saya takpuas hati, pergi buat scan tapi doc ckp, bby ada, kantung ada tp heartbeat takde. Doc ckp sepatutnya dah ada. Then rasa lega sekejap, sbb ada bby. But doc ckp kena dtg lg dlm 4minggu. Balik rumah, after scan tiba2 turun darah setompok kt underwear. Terkejut. Terus ajak husband pergi hosp. Doc check guna, transvaginal ultrasound, doc ckp kantung ada, tp janin nmpk dah takde.. doc ckp nak cuci ke, atau tunggu 2minggu. Sy ckp tunggu 2minggu. Doc ckp, dtg 2minggu nnt, scan macammana. Kalau ada keajaiban allah bagi, adalah, kalau takde kena redha. Semasa doc jolok dari bawah, mmg ada berlaku pendarahan. Tp darah takde berketul. Darah period mcm biasa. But saya tetap risau sbb nmpk darah. Mmg takboleh berharap 100% bby ada. Bermakna mmg skg doc sahkan keguguran.. 2minggu nnt kena dtg semula, utk check, jika takde kena cuci.. skg tgh bedrest. Maaf hanya sekadar luahan, kerana saya berharap bby masih ada. Skg hanya berserah kpd Allah.. ini adalah first pregnancy saya. Sedih dia, hanya Allah je tahu.. doakan urusan saya dipermudahkan. Jika belum ada rezeki saya lagi, saya redha.. saya doakan wanita yg sedang ttc dan sedang hamil semoga dipermudahkan urusan awak semua. Take care!

1 Balas

Sabar ye awk. In shaa Allah, Allah akan gantikan yg lebih baik 🥰❤️