Tak mual 6 week

Saya pregnant 6week. Tapi takde simptom macam mual/pening kepala. Cuma ada sakit perut macam cramp. Adakah ia normal? Saya belum check dokter lagi sebab terlalu awal untuk check. Mohon kongsi tq 😄

28 Balas

awal lg tu..sy ank 1st, lps test upt je terus dtg simptom morning sickness..masa test tu period baru lewat sbln. ank 2nd, lewat haid sbln juga..lps test upt blh relax mkn puas2 lg..tp bila masuk 11w pregnant, dtg terus morning sickness tu plus pyakit gastrik..kena iv drip 20 botol dlm wad..plus diberi inject air glucose, perit urat tgn smpai 3x dh tukar tmpt branula. klu awk nk check & scan..elok tggu 8w keatas, bru nmpk jelas kantung bby & jantung. tp klu risau tkt pregnant luar rahim, blh je scan awal nk tahu kantung bby dlm rahim ke kt mana. cramp tu biasa awal2 pregnant, yg xnormal klu cramp sakit mcm senggugut smpai kluar drh..tu kena terus rujuk ke hospital ye.