Tak mual 6 week

Saya pregnant 6week. Tapi takde simptom macam mual/pening kepala. Cuma ada sakit perut macam cramp. Adakah ia normal? Saya belum check dokter lagi sebab terlalu awal untuk check. Mohon kongsi tq 😄

28 Balas

Sama saya mula2 pun mcmtu. Perut cramp mcm nk period tu, selera mkn mcm biasa je. Tp masuk minggu 8 allahu dtg segala alahan mual muntah xde selera lemah je 😂😂 saya doakan urusan pregnancy dipermudahkan 😇

sy start 8w mual teruk, muntah2, dpt brg ja, xdpt msk, xselera mkn, minum air putih pn muntah blk.. 12 weeks baru ok, tp ptg start jam5 atau 6pm mual pndai dtg balik, kdg muntah, loya2 tekak

6 mnggu tu dh boleh check dh awak... Sbb 6 mnggu tu dah boleh tgok kantung baby dh... Kira xla awal sangt 6mnggu tu... Cramp perut tu normal klau awak jenis yg aktif berjln/buat keje...

normal je tak semua orang mengandung ada morning sickness tu . loya muntah semua tu lain orang , lain awak . alhamdulillah saya mengandung dua dua anak saya takada muntah loya semua .

hihi sis jgn mintak🤣..hri tu sy pun rasa pelik 6w x da alahan.. tibe2 on alahan minggu ke-8 sampaii lahh habis 12 minggu pertama🤣..lepas tu alahan hilang slow2....😁...

Saya pun 6 weeks tak loya. Tetiba datang loya tu rasa mcm taknak mengandung pulak. Hahahaha sakittt sangatt. Jgn meminta. Makan banyak2 supaya perut tak kosong n tak loya.

Jgn mintak mual loya. Tak larat nanti 😂 normal sis. Nt check last period (first priod) kalau dah 8/9 w, baru g klinik confirm. Time tu dah npk bby n heartbeat 🥰

sy dr stat 8w stat rasa mual muntah sampai badan lembek x larat nk buat apa sja.. sampai 15w bru ok.. skrg dah 25w mmg ok suda tp kadang2 mual tu dtg..

normal sis. ada yg lgsg takde alahan sampai bersalin. ada yg alahan berlanjutan sampai bersalin juga. setiap org tak sama.

sama 😂 alhamdulillah tu rezeki sis. cuma klu sy mual hidu minyak wangi. tapi dh lepas 7bulan dh normal balik