Tak mual 6 week

Saya pregnant 6week. Tapi takde simptom macam mual/pening kepala. Cuma ada sakit perut macam cramp. Adakah ia normal? Saya belum check dokter lagi sebab terlalu awal untuk check. Mohon kongsi tq 😄

28 Balas

baru lagi tu sis, sy pun masa mula mula tu relax jea. makan minum still ada selera, masuk 8 minggu dia start muntah teruk. mmg teruk sgt, makan minum semua keluar balek. klinik da jadi rumah kedua sy, kejap kejap masuk air kat sana. last sekali terpaksa warded sbb berat turun mendadak, setiap kali checkup turun 2kg. bayangkan dr berat 84 da sampai 79 dalam masa bape minggu. ketone semua naik 4+ sbb dalam badan langsung da takde air n garam. mmg trauma nak makan minum masatu, sbb bila makan minum even sikit tak sampai bape minit keluar melambak lambak. mmg down sgt masetu, ubat tahan muntah lgsg tak jalan. last mase checkup 14w kena hntar hospital naik ambulans sbb badan dehydrate teruk. seminggu juga laa warded, ubat semua masuk by drip. masuk air dekat 30botol, lepas discharged baru kurang sikit alahan. skrg da 17w, syukur sgt sbb everything da start back tu normal slowly. jgn minta alahan yea sis, seksa diri. lain org lain alahan dia, kalau sis takde alahan syukur sgt. just enjoy your pregnancy journey okay 🥰