Tak mual 6 week

Saya pregnant 6week. Tapi takde simptom macam mual/pening kepala. Cuma ada sakit perut macam cramp. Adakah ia normal? Saya belum check dokter lagi sebab terlalu awal untuk check. Mohon kongsi tq 😄

28 Balas

jgn mintak sis nak loya😂karang sndiri tak larat.. saya first trimester kemain helokk siap pergi umrah tawaf 2 3 kali tak pening tak loya ..lek je mcm tak pegnant..pstu terdetik waa best la ngandung gini sbb tak muntah2..sbb sy sama due ngan biras dia yaAllah smpai trim kedua masih teruk badan lemah hidup dia dlm toilet je duk muntah je😂.. hamek kau masuk trim kedua 5 bulan haa Allah nak kasi mmg lemah longlai dibuatnya..tiap kali makan keluar balik..pening takyah ckp la berdenyut2..rasa nak ngamok je..lapar tp takleh makan apa2..Alhamdulillah Allah kasi rasa 2 minggu je..lpstu dh okay smpai skrg hehe..ni tgh tunggu masa je lagi 20 hari beranak yeayy

1y ago

Hahaha kaaan . Sye sblm tau preggy mmg dh mabuk uii usah kabo . Skrng ok dh tkde muntah loye je . Hrap trimester kedua elokk . Ank sblm ni msuk trimester kedua lah ampun malam pun boleh muntah 😅.