Morning sickness teruk macam mana nak tangani ye ? 🥺🥲

Saya pregnant 6w tengah alami alahan teruk (morning sickness). Saya tinggal bersendirian dekat rumah. Terkadang lepas muntah rasa nak pengsan. Boleh tolong cadangkan cara2 hilangkan atau kurangkan alahan ? Puas saya cari tips di Y/T dan TikTok tapi masih tak jalan.

1 Balas

Morning sickness nie mmg x akan sama untuk semua org. Ada org boleh hilang morning sickness dgn bau lemon, tp bg sy x membentu pun, x boleh hilang juga.. So, nk x nk terpaksa hadap sahaja lah morning sickness nie sampai 1 tahap sy dah tahu apa sy boleh mkn untuk hilangkan mual dan muntah. Tp tu pun skjap je, lpastu mual balik muntah2 semula.. Nk buat mcm mana kn. Tahan sahaja lah. Awak lepas muntah2 tu make sure kena ada makanan@ minuman masuk juga. Walaupun lpas tu awak tahu yg awak akn muntah, tp tetap kena juga makan dan minum walaupun sikit. Takut hypo lg teruk nnt.