Macam mana nak hilangkan morning sickness?

Assalamualaikum hai. Sy first time preg. Dan sedang preg. 7 weeks. Macam mana nk hilangkan atau kurangkan morning sickness ye?? Teruk sangat rasanya bila makan je muntah. Sy sampai tak boleh nk bangun sebab kalau bangun rasa nk muntah. Satu tahap tu smpai rasa penat dah nak makan sebab asyik muntah je. Belakang badan dan tulang belakang pun rasa sakit sengal2. Rasa nak nangis je 😭😭😭 tolong la kalau ada tips share

1 Balas

xad tips ap2 sis sebab Saya pun dulu macamnie..Lastny pergi klinik mintak dekat doc ubat tahan muntah sebab that time badan da lembik sangat daa..Semoga dipermudahkan