white discharge & zincofer

saya pregnant at 15 weeks sekarang. dah pergi scan, sonograph, check up di KKIA. alhamdulillah, semua ok cuma iron saya terlalu rendah. doctor di kkia prescribe saya dgn zincofer, ada lah nampak naiknya. tapi, kadang2 tu bila makan, muntah balik. siapa ada experience mcm saya jugak? and yg pasal white discharge tu pula, dia keluar lebih byk sebelum saya pregnant. and gatal sangat lagi-lagi bila nak dekat full moon. saya terpaksa tukar pantiliner setiap 3-4 jam sekali. normal ke saya. oh, saya ni first time mummy. thank you, mummies sekalian.

1 Balas

makan ubat tu sebelom tido, insyallah takkan terasa nak muntah. bab white discharge tu, sis kena elakkan basuh miss v guna sabun. sebb boleh mengeringkan miss v. banyakkan minum air masak, and minum air barli.

6y ago

try bagitau nurse, nanti dia akan bagi ubat lain. dalam masa yg sama sis amalkan makanan yg tinggi irom