Ubat zincofer

Salam saya pregnant dekat 12week nurse kk dah bagi obat zincofer untuk ganti folic acid saya dah makan masuk tapi bila dekat 30 minit tu muntah saya tak boleh terima bau obat zincofer tu tapi telan jugak time telantu terpaksa tahan bau dia dah makan obat tu dekat 30 minit terus muntah .saya pregnant mabuk jugak tapi xpernah muntah .

3 Balas

salwa:ok paham nnti saya ada appointment 19/8 ni minta tukar obat hb saya 13 dlu anak pertama obimin makan bukan zincofer

2y ago

baik..sma mcm sy,sblm ni obimin.ok je..sblm ni pn hb low..jd xpernah merasa zincofer..bila search tgk..zincofer ni kandungan zat besi dia lgi tinggi berbanding ubat² lain..mgkin badan xdpt nk terima..

pertanyaan nya boleh tak tak minum zincofer ni seksa kalau muntah byak macam tu .dia muntah air pink2 tu

2y ago

sama sis..sy mula² buka buku pink hb 10.5,doc bg zincofer..tp mmg akan muntah lepas consume zincofer..mgkin kandungan zat besi dlm zincofer tinggi..bdn xdpt nk terima..esok nak kena p klinik balik utk tukar ubat..doc dh bgtau..sekiranya muntah lepas amek zincofer..terus ke klinik utk tukar ubat yg sesuai..

ok paham