Positif Covid + Pregnant

Saya pregnant 14 minggu and positif covid. Ada yg pernh positif covid masa mengndung? Saya perlukan tips supaya anak dlm kandungan kekal sihat 🥺🥺🥺

Positif Covid + Pregnant
29 Balas

Saya positif covid masa 14 weeks juga. Banyakkan minum air masak(kalau boleh suam-suam kuku). Banyakkan minum sup tak kisah sup apa pun, tapi lagi bagus kalau non-veg macam sup ayam, daging, atau kambing. Kalau boleh ambil wap air kosong. lagi2 malam supaya tak nose blocked. Track oxygen level guna oximeter (sangat penting untuk ibu mengandung). kalau ada diffuser, boleh guna eucalyptus oil waktu malam untuk breathing and relaxing. tidur bantal biar tinggi. banyakkan buahan yang mengandungi vitamin C, seperti buah Oren, lemon Dan lain2. yang paling penting emosi kita. sebab masa ni memang akan down sangat. Try share emosi sis dengan pasangan atau orang kepercayaan sis. jangan panik dan ignore negative thinking. elakkan membaca lebih pasal sakit ini. benda itu akan membuat kita lebih panik. In Sha Allah, semoga Allah SWT memberikan kesembuhan untuk sis dengan cepat.