Positif Covid + Pregnant

Saya pregnant 14 minggu and positif covid. Ada yg pernh positif covid masa mengndung? Saya perlukan tips supaya anak dlm kandungan kekal sihat 🥺🥺🥺

Positif Covid + Pregnant
29 Balas

Sy pun positif covid 19 weeks, masih dlm kuarantin hari ke-4..kalau ad simptom, pergi ambil ubat dkt klinik ye..pantau oksigen selalu..mcm sy dmm 1 hari je,selebihnya batuk dgn selsema..hari 1st n 2nd mmg teruk sikit, semoga cepat sembuh ye sis

2y ago

yaa betul sama mcm saya buat . .

Saya positive minggu ke 31… syukur Alhamdulillah symtom cuma batuk dan selsema… sll update tekanan darah dan juga bacaan oxygen.. kerap minum air kelapa… lemon… x minum air sejuk langsung during 14 days kuarantin… Alhamdulillah.. moga baik-baik saja buat kita semua🥰

sy pregnant 13w n +ve..now tgh kuarantin..xpk sgt..rutin sperti biase..sbb xdemam n seseme pon xdah...batuk je skit2..abis kuarantin ni bru nak buat buku n rujuk hspital..kkm juz kol tanye keadaan shj..harap sume nye xde ape2 n baik2..insyallah amin

pernah positif dan diangkut ke sungai buluh kuarintin . masa tu kandungan 7bulan . jangan fikir negatif makan banyak banyak minum air masak banyak banyakkan solat hajat . tiap sehari pantau pegerakan baby . kalau ada alat yang check jantung baby lagi bagus .

Saya serah diri ke pusat kuarantin. Kebetulan dlm rumah semua positif. Kt PKRC dijaga dgn baik. Rawatan yg baik. X lama sy kt PKRC , 6 ari je dh balik. Cucuk jarum cair darah 2x sehari dan ada ubat doc bagi. Klu kt rumah minum madu dan lemon ja

Saya pun positif covid masa 31 weeks. Paling penting kena positif minda. Mintak advise drpd doctor. Ambik ubat dari klinik. Pergi ke CAC untuk depa check kita. Pantau oksigen dan suhu setiap masa. Banyakkan berdoa ya sis 🥺

2y ago

Terima kasihh. InshaAllah 🥲

Sya 13w ++ positif covid.. 2 hari juga demam lpas pada demam rasalah sakit tekak XDA selera MKN batuk sakit badan apa semua.. masa demam Sya BYK minum air kosong,air kelapa+lemon n MKN Panadol biasa je..

saya pun tgh kuarantin hari yg ke 6..satu family +cov.. batuk agak teruk + berkahak.. hilang deria rasa dan bau.. hari2 mkan habbatussauda.. minum air masak byk2..teh o cengkih perah lemon.. lozenges tuk sakit tekak

2y ago

Pharmacist pesan kt sya klau awl trimester xbole mkn habbatussauda lg 🥲

penah kne covid thun lepas..pregnant 8week..gugur kandungan... alhamdulillah skrg Allah bg rezeki lg skali..syukur..9week dh .doakn sy ye kwn2...smoga kta smua djauhkn dr covid..aminnn

saya 13 minggu and positif covid with my simptom . saya amalkan makan buahan2 . stop jap minum apa2 susu untuk ibu mgandung . just makan mkanan yg bkhasiat n minum air masak sckupnya

2y ago

Baikk. Terima kasih utk tips ☺️