Positif Covid + Pregnant

Saya pregnant 14 minggu and positif covid. Ada yg pernh positif covid masa mengndung? Saya perlukan tips supaya anak dlm kandungan kekal sihat 🥺🥺🥺

Positif Covid + Pregnant
29 Balas

Saya positif Covid masa baru je dapat tahu positif pregnant, maybe 3-4 minggu camtu. Dr byk suggest pantau oksigen sebab kandungan baru sangat. Kalau byk batuk sgt, kena try mcm2. Salah satu menjadi minum rendaman daun sirih, air halia utk legakan, hidu cengkih dlm air panas. Makan byk sup utk legakan badan. Minum air kelapa. Kurangkan susu dgn biskut utk kurangkan kahak. Bykkan berehat. Lepas covid, saya ada simptom long covid tp tak semua org akan kena. So mmg kena jaga pemakanan. Alhamdulillah setakat ni baby dan saya sihat. Dah masuk minggu ke 29.

2y ago

Yalaa... Sampai x bOle tdo mlm... X selesa sgt.. Kadang tu teruk sangat sampai kena tunggu dalam toilet takot tecicir.. Alahaiii... Ghisau si kecik kat dlm ni jeklaa..