Alahan teruk

Hi saya pregnant 10 weeks and alahan sangat teruk sejak tahu pregnant dari 5 weeks. Sampai sekarang alahan teruk. Bukan pagi je, siang malam muntah makan je muntah. Ada apa apa tips tak untuk kurangkan alahan. Saya bukanlah peminat asam dah cuba makan asam tapi tak suka. Please mummy help me 😭

13 Balas

Saya pun sama. Tahuu je pregnant 5weeks terus kena alahan. Terus sensetiv dgn bau tumisan. Oh tuhan je tahu. Bila tak boleh bau tumisan, otometik tak boleh masuk semua jenis makanan . Muntah hijau setiap hari. 😢 yg sy boleh makan cuma buah... Asam mmg saya tak boleh telan, walaupun sebelum pregnant sy penggemar asam/jeruk.. Yg sy boleh telan cuma buah naga / oat shj... 4bulan sy menanggung alahan. 😭😭😭 Semoga sis terus kuat ya ! Nnt lama lama alahan tu hilang 😘