Alahan teruk

Hi mommies. Nak tanya saya awal2 pregnant haritu alahan sikit-sikit je setakat mual and tak boleh bau nasi. Tapi masuk weeks 13 ni makin teruk alahan. Kerap sakit kepala sampai tahap muntah teruk. Normal ke macam ni? Risau sebab lagi 2 hari nak masuk weeks 14 tapi alahan teruk . Sebab orang kata selalu nya alahan sampai 3 bulan je. Ni nak masuk 4 bulan baru jadi alahan teruk😢 #adviceplease #firstimemom

2 Balas

lain orang lain sis. ada orang sepanjang pregnant alahan teruk. nanti check up bagitau doktor tau. selalunya kalau lepas first trimester masih ada alahan doktor nak monitor lebih, risau buat jadi dehydration ke etc.

Sis macam saya, saya masa 5w alahan tak teruk sangat tapi now 10w sampai bau menumis pun tak boleh terus muntah, naik kereta lama jadi loya, makan pun takde selera sebab jadi mual 🥺