Alahan

Dah masuk trimester kedua tapi alahan tetap ada, makan je muntah, before this sama juga alahan makan muntah, tapi bergantung pada ubat tahan muntah, bila ubat tahan muntah dah habis, start muntah-ii semula, ada tak mummy dekat sini yang alahan teruk, boleh tahu sampai berapa week muntah-ii nie.

3 Balas

saya dr 1st pregnancy smpai 3rd pregnacy mmg alahan smpai nk dekat bersalin..mkn,muntah..tp muntah benda yg xbleh masuk je..klau makan buah,then makan nasi..buah je yg kluar..nasi elok je xde kluar..😂 4th pregnancy ni lain sket,xde apa keluar..angin n air liur je kluar..

ada alhan smpai nk bersalin pon ade..Xhbis...Sye alhn fasa prtma n akhir kne...ade sstgh org alhn skjp je hilng smpai fasa kdua dh hbis...Ade tu xade trus alhn..Norml tu kte pmbwakn bby..Huhuhu

3 bln keatas baru mual2 hilang