Alahan teruk

Hi saya pregnant 10 weeks and alahan sangat teruk sejak tahu pregnant dari 5 weeks. Sampai sekarang alahan teruk. Bukan pagi je, siang malam muntah makan je muntah. Ada apa apa tips tak untuk kurangkan alahan. Saya bukanlah peminat asam dah cuba makan asam tapi tak suka. Please mummy help me 😭

13 Balas

Makan buah oren? Tips saya makan sikit tapi kerap. Setiap masa makan. Saya buat macamtu alhamdulillah kurang sikit muntah. Sis boleh bancuh air milo kosong (tak letak gula/susu langsung). Air milo 2 sudu besar + air suam. Saya sampai sekarang nasi tak lalu makan jadi saya ganti dengan roti, mee. Nasi kalau ambil pun sikit sangat dalam 4-5 suap je. Bangun pagi, saya minum milo + roti + buah oren (separuh buah). Then makan biskut. Tengahari, saya masak then makan nasi/mee. Makan roti lagi lepas makan ataupun saya minum jus buah. Malam, saya makan nasi/mee then minum susu. Air masak pun saya minum juga sambil makan tu. Harap tips ni boleh tolong sis ☺

4y ago

Thank you sis for the tips! In Shaa Allah maybe lepas ni boleh cuba 🥰