kalau kandungan sudah 6 minggu x boleh buat buku merah ke?

Saya pergi klinik desa sebab duduk di kawasan kampung, nak ke pekan agak jauh juga. Jururawat nurse cakap kandungan saya dah 6 minggu datang bulan depan untuk check dan dapat buku merah. Soalan saya memang lama ke nak dapat buku merah kena tunggu kandungan dah 2 bulan lebih baru dapat ke ?. Atau pun saya pergi je kat pekan untuk buat buku merah?. Ada siapq ada pengalaman ini? Saya pertama kali ni jadi x tahu tanya ibu bapa diaorang dah lupa cara cara nya

30 Balas

Mgkin ikut kk kot tapi kes saya pula 4 minggu dah boleh buat buku. Tak ada main book2 terus main terjah je ke kk. Smpai sana terus nurse buka buku