daftar buku merah je xlagi?

Sy baru check, sy positive..ini first time pregnant.. kalau dikira kemungkinan baru 5 minggu.. sy nak tanya perlu x lagi sy pergi klinik untuk check dan buka buku merah? Atau perlu ka sy tunggu 8 minggu baru pergi?

daftar buku merah je xlagi?
10 Balas

biase nye buku pink minggu ke 10-12 itu yg better .. mase scan pon dok dah nmpk baby tu besar sikit .. jgn lewat dari minggu 12 .. mungkin awk bole pergi kat swasta dulu scan untuk pstikan kantung awak selamat dalam rahim .. sy first scan mse 8 mngu kat swasta nak cek kantong .. alhamdullilah dah nmpk dah jantung dah ..

Skrg kna wat buku pink cpt sis.. Sbb skrg bnyk kes ibu hamil.. Sy wat mse 8w..nurse suh sy pesan kt kkwan yg hamil suh wat buku pink cpt pas dpt taw hamil..

Sis blh tnya kh knpa lmbat dtng haid ah sedanhkn tu hri haid Sya bln2 dtng sekarang blm lgi dtng msuk 5 minggu sja

Nk nmpk degup jntg atau nmpk clear... g la kk mse da 9week ke 10week.. tp nk bt awl pn blh kot...

Tahniah sis. Saya dah bukak buku pink lps check positive. Bukak awal lagi better

Sya buka buku Masa 9w Tak Tau lak klu terlalu awal blkh Tak rasanya ble je

Saya buat buku pink semasa kndungan 12w 4d.

Sya 4mnggu dh pergi klink buka buku merah

Tunggu 8 minggu pun ok..

Belum