Vitamin untuk HB low

Saya nk tnya pendapat, mcm saya HB low 9.6 last checkup and saya terpikir nak consume alternative vitamin mcm: 1) blackmore pregnancy & breastfeeding gold Atau 2) set pregnancy Shaklee Ade tak pengalaman ibu2 dkt luar sana yg consume dua jnis brand ni especially untuk low HB?

14 Balas

Maaf ye puan, hari tu doc rafidah abdullah ada ulas isu shaklee. Kalau boleh elakkn. Jgn ambil alternative sendri. Consume dgn ubat dr hospital atau klinik dh memadai utk ibu hamil. Selebihnya makn mkanan yg bkhsiat dan gaya hdup sihat.. Utk kepastian cuba tgk fb doc rafidah abdullah ttg isu shaklee. Ramai yg dh stop. Ini bukan isu marketing atau apa. Ini isu kesihatan. ❤️😊

Sy suggest puan tambah buah2 dlm diet. Cth buah delima utk tmbh hb. Sy sblm ni hb makin rendah tp sejak amalkan mkn buah2 alhamdulillah asbab hb maintain. Tp tak taulah lain org lain kan.

Any vitamin sis nak ambik semasa pregnancy perlu consultation doc terlebih dahulu. Bnyak lagi makanan yg allah cipta boleh bantu utk naikkan hb

Mcm sya nurse sarankan mkn 2 biji iberet ngn air limau nipis/lemon/kasturi/ tanpa gula..alhamdulillah sgt mujarab..ari² minum mcm tu..

sy mkn iberet je..td bru chekup hb dh naik..nurse pon suh teruskn iberet sbb mmg bagus utk hb...mkn kerang pon bgus juga 🤗🤗

4y ago

Blh tunjukkn gmbar x

Sy mkn no 1 tu ok naik hb... Pastu 2,3 hari sblm checkup sy mkn jambu batu. Drp 10.6, terus jd 11.5

Shaklee klau kat negara luar dah kena banned. Ada harm product yg kita tktahu. Wallahuallam

Makn iberet je sis , 2x sehari cnfrm naik hb , dulu pun hb saya low 9.7 skng haa dah 11.8

4y ago

Mmg skrg tgh makan iberet tpi hb still low

Boleh try buh fresh jambu Batu,delima n mngga sis..n ferous n acid folic

saya hb drop masuk 21w.. amalkan 2 jenis shaklee ni hb dari 9 naik 11

4y ago

Bagus tu. mcm nak cuba