Blackmore pregnancy & breastfeeding

Klau amalkan ni bagus ke tak ye..sbb sy HB low..sy mkn ubt yg 4 sekawan tu dari KK..iron tablet smpai 4biji shari🥺🥺ke nak kne refer Dr. dlu klau nak consume.. Klau ambk blackmore ni blh consume skli ubt yg KK bagi ke atau blackmore je dah ckup erkk?? #22weeks

1 Balas

sy pun ada masalah hb low, sepanjang preggy dah 3 kali kk tukar ubat, doktor yg akan decide ubat apa yg sesuai untuk kita.. latest dapat iberet yg ni serasi dgn sy tiap kali checkup hb sentiasa menaik dari (10.2>10.4>10.8>11.4) cara pengambilan pun kena betul, kalau dr prescribe 2 kali sehari, make sure makan selang 12 jam, contoh 6 pg 6 ptg consistent.. cara sy bangun tido je terus telan ubat masa perut kosong pastu lepas 2 jam baru sarapan.. ptg pulak pkul 4pm da stop makan, lepas makan ubat tunggu 2 jam baru makan benda lain pkul 8pm.. sementara tunggu pukul 8 tu boleh makan buah je untuk lapik perut..

10mo ago

esok sy cuba try step sis ni..🤦‍♀🤦‍♀pening sgt kpla😣😣