Tanda Bersalin?

Saya nk masok 38 weeks. Tp blm ada tanda tanda nk bersalin. Atau saya yg tak tahu dan perasan dgn tanda tu. Baby salu mengeras je and ada gerak2 sikit. Perut kdg2 sakit mcm nk berak je. Tu pn tak selalu. Sekali shari je. Selain tanda klr darah apa lagi tanda nk bersalin? Saya mmg dah ready dah ni and tak sabar nak baby keluar. Ni anak first. ? Boleh share tak ibu ibu sekalian ?

1 Balas

Saya anak dua2 memang sakit kontraksi yg buat saya tahu masa dah sampai utk melahirkan. Kontraksi kerap petanda bagi saya. Anak dua org pecah ketuban kurang dr 5jam terus bersalin. Air ketuban saya pecah masa d hosp masa pregnant dua2 anak saya