Tanda2 nak bersalin

Mommy2 semua, boleh share tak tanda2 mommy2 masa nk bersalin? Sy dah masuk 38 minggu, perut asyik mengeras. Tp tak ada tanda lain. Adakah tu tanda nk bersalin?

1 Balas

Tanda2 nk bersalin 1. Perut mngeras kerap. Sis cari apps nama contraction timer. Tiap kali rsa mgeras tekan ja apps. Bolei tgok brapa kerap . Atau sis dial kt hp. Contoh masa mengeras 8.50am. Sis dail no 0850. Stiap kali mngeras. T bolei tgok dia punya pattern. 2. Sakit dri blkg pinggang smpai bwah perut 3. Leaking air ktuban. Leaking ni kita xdpt than . Klau tga kencing kita bolei stop kan sndri kan. Klau air ktuban dia mgalir ja 4. Turun tanda. Biasanya lendir cmpur drah. Yg ni bila sis cgkung bsuh vagina slpas kncing, sis prhatikan air yg mngalir ke lubang toilet. Tkut2 ad.. 5. Kerap buang air bsar. Hati2 jugak. 😊 Harap mmbntu ♥️

12mo ago

saya dua hari ni asyik membuang sekejap2..perut mengeras tp tak kerap..allah..mudahan dipermudah urusan..