keliru sakit perut biase dgn sakit perut nk bersalin

mommy's semua yg ad pengalaman cuba share mase korang nk bersalin dulu tanda tanda apa je? sy da 37 week 4 day dr subuh td perut sy sakit lepas sy tido sakit tu hilang.. sakit mcm nk berak tp xde pon sakit bhgian bawah perut.. lepas maghrib perut sakit balik tp xsesakit subuh td... xde tanda macam darah or apa just sakit perut jee.. tu tanda nk bersalin ke?

2 Balas

Awak try install contraction tracker tu. Cuba tgok berapa kerap perut tu mengeras. Sy haritu dkt smggu perut asyik mengeras. Kebetulan checkup kk ckp dgn nurse, nurse tolong kira. Doc refer pac & doc dkt sana tolong buka kan jalan & bg balik rumah. Lepas 5hari baru selamat bersalin. Hehe

2mo ago

Sy nak explain pon tak reti pasal apps tu 😂 . Haritu sy contraction pon nurse tolong kira. Waktu masuk wad pon nurse tolong kira jgak sampai tiba2 contraction kuat dtg terus nak bersalin 😅

lihat pada kekerapan sakit pada perut tu+ perut mengeras..sebab kalau contraction palsu pun perut mengeras dan sakit mcm period pain

2mo ago

kne pg hospital ke?