tips untuk minum air gula supaya tak termuntah

Hi! Saya nak tanya. Ada tak tips untuk minum air gula supaya tak termuntah. Sebab missy ada cakap kalau sampai termuntah minum air gula tu akan terbatal dan kena ulang lagi.

30 Balas

Sebelum minum tarik nafas dalam dalam. kosongkan otak , jangan fikir nak muntah, manis ke apa jangan fikir telan mcm minum air masak. Telan jangan stop jangan bau. sekali nafas jaa telan. pastu sekat kerengkong. Duduk diam diam jgn fikir nak muntah.