Minum air gula

Share pengalaman korang minum air gula please, ada yang cerita sampai nak termuntah minum sebab tak sedap sangat #1stimemom

25 Balas

first time mnum air gula mmg takut sngt. sblm tu amek drh dy dh buat air. misi godek2 urat tk jmpe smpi air tu sjuk. dh sjuk bru sy p mnum sbb lmbt amek drh. kne redo laa sbb lg dy sejuk lg dy likatt n rse gula tu kuat. sy telan sklii teguk2 tak tgok kiri kanan pejam mata tutup hidung jgn brhnti. mmg pekat nk muntah tapi tahankalau x kne repeat. lpstu minum air msk sikit. sbnanye xde apa nk ditakutkn slgi kite x rse slgi tu kite x tau. jgn dnga ckp org awak. utuk apa takut? nnti bersalin sorg2 jugakk. xpee minum jeee. slgi xlalui xtau. tu nnti smua jadi kennagan . bila dh jadi ibu n lalui perit getir appoiment smua ni kite x hirau dah asal anak sihat

Okay je. Sy teguk air gula tak sampai seminit habis. Sampai nurse terkejut sy habiskan cepat. Tips dia simple. Jangan baca pengalaman ibu2 yg buruk. Pape pun Mindset kita yg control. Set kan dalam kepala perkara yg baik2.. dan masa minum jangan pandan kiri kanan. Terus je minum. Cth mcm sy (Nak Habis Cepat Ni/Lebih Baik Minum Air Gula Dpd Minum Air Rasa Pahit).

mindset tu sis.. sis kalau boleh fikir cuma nak minum habiskan relex selawat jgn fikir lain.. yakin boleh habis kan.. kalau boleh tegok habis kan terus lg bagus kalau tak boleh take time boleh je.. sy teguk sampai setengah berhenti amik nafas jap relex baru teguk habiskan .. insyallah sis boleh tanpa muntah👍👍

ikot tkak jgk sis..klaw sis tgh rasa alahan loya teruk mmg akn klua blik.....sy mse ank first minum kali ke 2 sy muntah sbbnye mse tu trimester 3 mual dtg balik dan mse tu jgk la sy dpt air gula yg pure xde perase...yg first minum ade perasa oren so xrse sgt gula pekat tu..

saya minum deret xde henti lagsung.klu minum sikit² mungkin bole muntah.tahan la juga dlm 2 jam walaupn rs nk terkeluar balik...lepas da amik drh nk munth² la.sebb klu sebelom amik drah munth kena minum balik nanti air gula tkut x dpt bacaan die

sy bru lps minum air manisan 2 3 minggu yg lps..oke jga,kptusan normal..sb lps ambil drh trus minum..xfikir lain2..hihi..yg best nyer,ada jg pskit lain minum..slmba jer diA minum..xsmpi 1minit kli.dh hbis...wow...sy blh berpluh2 pula tgok dia...😅😅

masa anak pertama 3kali repeat mnum air gula sb asyik muntah😅😅 ada kawan plak 5kali dah muntah saya suggest dia pergi swasta je sana perisa. bru la dia brjaya mnum ajr gula tu hahaha tp mngdung kdua ni alhamdulillah saya tak muntah skali mnum je 😁

Okay je saya minum. Takda lah teruk sangat. Depends pada orang kot. Officemate bagi tips lepas minum gula tu terus kumur mulut jangan minum air pula. Kita takdan nak ikut tips sebab dah minum air gula baru dorang share tips 🤣🤣🤣

Mind set kene +ve.. Kalau mind set sedap, sedap la air gula tu, kalau mind set dah set x sedap mmg x sedap la air gula tu.. Jgn dgr ckp org, perasaan kite dgn org pun lain.. So anggap minum tealive jer.. Best moment,..

Sy mnm skali nafas je..lps 2 cpt2 basuh mulut..pregnant br2 ni sangkut gdm masa mnm air gula kali ke2..lps 6 mggu bersalin kena mnm lg sbb nk tau ada kencing manis lg atau x..alhamdulillah xde..