Blighted ovum miscarriage

1week ago start spotting. Day 4 dh mula keluar darah mcm period. Dh pergi scan on day 3 tu Doctor ckp kemungkinan besar blighted ovum. Spotting tu tanda2 dia nk start jatuh kantung. Skrg dh day 9 still on bleeding. Xsakit apa2 lagi. Mcm xda jatuh apa2 pun selain keluar darah mcm period setiap kali kencing. Doctor ckp dia bagi masa 2minggu utk jatuh. If xjatuh kena pergi balik buat d&c. Hmm rasa mcm lamanya dia nk jatuh. Ada juga rasa takut nk rasa sakit tu. Haihh.

1 Balas

salam puan. harapnya puan dalam keadaan sihat sekarang ni. kalau puan tak kisah boleh kongsikan mcm mana keadaan puan sekarang ya? sbb sy nmpk post puan ni dah 7hari.

2y ago

Wassalam. Alhamdulillah sihat. Lepas post tu malam dh start sakit perut on off. Subuh kemuncak keluar seketul mcm perut ikan org ckp. Lepas keluar terus xsakit. Pergi clinic dh xda kantung. Tapi rahim masih tebal. Doctor tak cuci xbagi ubat apa pun. Dia suruh dtg 1week lg. Lps 3hari bleeding stop. Malam tiba2 keluar darah sikit lagi sekali keluar mcm perut ikan tu tapi kecil sikit. Hari ni pergi scan lagi rahim ok. But dia suruh tunggu lagi 2weeks sbb still ada spotting. And dia nk natural way to clear rahim.