cuma share

Saya nak share sikit masa lahirkan bby girl kt hospital serdang, huby saya ni jenis org nya brjimat cermat, bahagian kewangan la hahaha smpai boleh katakan bahil laa tp wlaupun ayat tu tak baik saya nk ckp jgk hahahaha, saya ni pulak jnis boros hihihi tak pndai nk brjimat, jadinya kena la tu, saya boros huby pulak brjimat, pstu ada la satu hrini kami brbincng la psal nk brsalin kt mna, pstu saya ckp la nk brsalin kt serdang sana nurse,doc semua ok mcm2 la dnga feedback dr kwn2 haahha pstu huby saya suruh la call dlu tnya brapa bayaran semua kn, apa bnda yg prlu nk bwk then mula tu saya ckp la klau boleh nk bilik 2nd class tp huby tak bg klau boleh ambil 3nd class ada kwn smbang, cari pngalaman boleh tnya2 hmm bila fkir2 btul jgk hihi, saya pun jnis tak kisah sngat asal kn ibu n bby selamat heee, just nk pndek kn cerita masa saya brsalin tu saya takda pun buat book apapa ke tp saya diletakkan di bilik 1class sbb bilik lain semua full masatu jd nurse cmpak jela saya kt bilik tu, series mmg selesa sgat ada aircond, karpet gituewww hahahha, pstu saya bgtw la huby suruh dia standby duit dlm 2k mcm tu sbb dpat bilik 1class ni bang 😂 masa saya call tu dia brdiam kjap hahaha pstu ckp btul ke ni syg 😂 adehhh ksian huby saya hihihi, pdahal bil saya semua hanya Rm26 ringgit je 🤣 masa nk balik tu saya tnya la huby, da ambik duit kan ? nk bayar bil ni 😂 hihihihi pas huby g bayar dia gelak je tgok saya hahahaha apa laa, tp yela saya fhm penat dia brkerja cari rezeki, semoga rezeki huby sntiasa dprluaskan aamiin allahumma aamiin ☺️♥️

7 Balas

maaf cik just untuk orang lain yang nak bersalin di hospital serdang, ini hanya ikut luck je ya. saya pergi ke hospital serdang air ketuban da pecah dan 24 jam tunggu di hallway tiada katil pun. saya dan 14 ibu lain tido satu malam di kerusi di hallway. baby saya hampir lemas sebab air ketuban da nak habis tunggu lama sgt. saya terpaksa emergency pergi ke hospital swasta kpj sebab baby jantung da laju da dan masih hospital serdang bagi alasan tak ada katil. saya terpaksa pinjam sanak saudara 5k untuk bayar hospital swasta. tolong tolong jangan ambil mudah nyawa baby dan ibu. tahniah kepada ibu yang ada experience baik di serdang. Rezeki baby dan mummynya.

sme la sy.. bersalin kt serdang duk 3rd class.. suami ckp kena byr Rm380 .. sy pun mnta resit nk tgok..rupanya kena Rm38 je 😂 anak 2 hari kt nicu kena Rm26 .. murah sbb brsalin normal.. yg mahal sy kena 2 mggu sebelum brsalin kena tahan hospital sebab leaking air ketuban , 5 hri kt wad sy kena Rm110 😌 ape pun mmg kena standby duit utk brsalin..tk tau apa jd nt ✌🏻

4y ago

eh 28/7 brsalin..konpius😂

Waa.. Seronoknya. Rezeki dpt duduk bilik 1st class 😊🤭. Setahu saya hospital serdang, depositnya rm800. Jadi lepas bersalin tu dia pulang semula balance dan bayar rm26 saja ke sis? Dan rm26 tu utk bersalin normal ke? Maaf banyak tanya. Nak kumpul info untuk mudahkan survey hospital bersalin 😊

4y ago

Deposit 800 utk hospital putrajaya sis. Hospital serdang tak perlu

nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

lain plak dgn suami sy ,bila nurse tnya nak bilik kelas bpe ,suami pandang sy tnya' nk kelas bpe ,ikut kamu la,b xkisah ' tp sy plak jenis syg duit😂 sudah nye mintak kelas 3 je😆 ngenang duit tu blh shopping benda lain😁

hehe org kewangan mmg gitu. dia byk mikioor future. same mcm sy boros beli brg x tgk harga semua 😬

4y ago

dia mmg jaga btul2, tp apa yg saya tak mntak dia belikan 😂 kunun2 surpriseeee hahaha, sama laa kita saya akui saya mmg boros 😂😅

kenapa dan camne awak bayar just rm26? sy ritu warded 2nd class pon bayar rm100 lebih

4y ago

Sy rasa mgkin sbb ada kekosongan utk ward kelas pertama. Jd nurse masukan ja sis di situ tp bil diorg chas ikut 3rd class. Kiranya rezeki ibu dan baby.