Cepat Terasa hati

Assalamualaikum .. for first sye just nk luah. Sejak lepas bersalin ni sye bnyk terasa hati dngn suami.. dlm bnyk bnda la.. especially berkaitan duit. Sye sblom ni bekerja.. tp mse kandungan 6 Bulan sye berhenti SBB Dh xlarat dan mabuk teruk. . Ok laa . Xnk citer psl duit. . penat dh psl ni ... So skrg ni yg dye Terasa . Bile Sye msk laki Sye xnk Mkn. Kdng xmkn pun ape yg sye msk tu.. tp klaw mcm jiran sblh rumah ni .rajin jgk la bg makanan. Laki Sye jd cm kebulur sngt nk Mkn masakan mkcik sblh rumah Tu..laki mkcik Tu kwn suami Sye ..tp bile Sye msk xnmpk pun dye mcm excited nk mkn. Walaupun Sye msk makanan favourite dye.. bile jd cmni Sye mls laa nk tegur. Mungkin perasaan Sye .tp bnyk kli tngok dye mcm Tu .. Sye as wife dngn ade anak kecil ni terasa sngt. Kdng Sye penat sngt2 pun sye msk kn KT suami..tp Sye klaw lapa sngt Sye kne gah kn diri msk sndri jgk .. SBB Sye nyusu bdn KT anak . So memang jd mudah lapa . Kdng Tu bile tngok perangai laki cmtu . Buat sye rse mls nk msk.. tp Tu laa kesian pulakk .Sbb dye Jenis nk mkn KT rumah. Susah sngt nk ajk mkn KT lua.. terasa mcm xfunction pun KT rumah ni. Umpama jd bibik je KT rumah .. duit belanje pun klaw mintk kdng Tu nk kena gaduh dulu ..bru sedar.. Klaw nk kata bosan Sye msk tu .Sye tnye jgk .. kot dye nk request msk ape2 ke .. tp kena la sedia kn ape yg patot.. ni bhn ape yg ade je laa Sye gune msk .. LG jenis xreti menolong pulak .. semua harap sye buat .. phm dye penat bekerja tp sye rse ,Sye LG triple penat ..#firstmom #firstbaby

2 Balas

masak utk awk mkn je. dh die xnk mkn awk masak kn. so jgn bazir nk msak utk dia. die nk makan pepandai la carik sendiri. so awk pon xde nak terasa hati bila dia x makan. settle masalah.

mgkin communication breakdown..ada something ke suami terasa hti ke? nnti cuba slowtalk tau..

12mo ago

penah tnye . dye ckp xde ape. dye ok je. totally bile dh ade baby ni semua masa Sye tertumpu KT baby. SBB baby lg memerlukn kite yg dewasa ni.. bile ank tido ,Sye luang masa Kt suami .tp suami leka main handfon.. sye jd xselesa nk bercomunicate dngn dye.. so Sye pun gerak . mls nk bising2 .. sbb bile nk berckp jee mata Kt fon .