Terasa hati

Saya cuma nak luahkan perasaan, semperna 1st anniversary kami yg prtama ni husbnd bg hdiah gelang emas sbb smbut skali dgan bby first sbb saya bkn jnis yg suka meminta2, tp mula2 tu husbund tak cite pun kwn mna ke apa, cuma dia ckp kwn dia yg tlong belikan sbb dpat hrga murah mcm2 laa, pstu bru ni saya nk try pkai dia cite pada saya dia mntak tlong ex dia yg belikan gelang emas ni sbb dpat murah, dpat beg itu ini, saya mula2 tu tak rasa apa sngat husbund siap cite yg mak ex tu tnya la husbund ohhh ni yg tak jd tu ye 🙄 siap cite mcm tu lg kt saya pstu mlm tu saya mula trfkirkan bnda tu mknanya dia still brhubung dgan ex dia la 😒 siap mntak suruh belikan gelang emas bagai saya pun jd sakit hati la bila dia ckp mcm tuu, mmg rasa cmburu geram sedih semua brcmpur laa, sbb tula dia tanak share psword phone dgan saya 😭 hbis tu saya ni sapa dimata dia ? saya tak kisah dia nk privacy ke apa tp prlu ke cite mcm tu ? itu blum saya check phone dia lg 😒 mmg klau dlm bilik air, time solat, dlm bilik saya msti mngis sbb trasa dngan kata2 husbund, mgkin hati saya ni yg mudah trasa tp klau mommy2 semua ada kt tmpat saya apa yg mommy2 akan rasa 🥺 jd apa sbnarnya dia ajak saya kawen ? saya tak nafi husbund saya orgnya muka manis, brbudi bhasa, hormat kn org tua, sbb rmai knalan yg suka dia, dlu sblum kawen lg dia cite ada cust dia siap ajak kwen tp dia tanak, dia lebih mmilih saya sbb saya tak cerewet, tak mnyusahkan dia, fhm dia, tak memaksa tp bila dia cite mcm tu hati saya trus trfkir mksudnya mmg husbund ada wasap2 ex dia laa tnpa pngetahuan saya 🥺 saya trasa sngat2 dgan dia kdang bila husbnd tnya saya jwab pndek je sbb trasa hati dgan husbund 😭😭😭😭😭😭

2 Balas

rsnye xde kprluan kot bila dah jd suami org nk brkwn lg dgn ex.i mean pempuan n lelaki mustahilla bole brkwn..kalau fon pun letak pword sis bole fikir sndiri sbnrnye..suami yg xde rhsia xkn letak psword fon...patut dulu sblum kawen letak kata putus.jgn sesekali contact or ada apa2 hub dgn ex.before kawen actually kita ni prmpuan.kita yg rules.tp bila dah kawen lelaki bila dah dpt apa yg dia nk biasanye dia rs dia yg rules.sbb tu pmpuan bila lps kawen ramai yg traniaya..dr sis je la mcmana nk handle bnda ni...jgn lemah sgtla...save your marriage n your husbnd.

3y ago

saya mula2 mmg tak berani nk slow talk dengan dia, pastu mlm tu saya geram sakit hati sngat mmg saya berani kn diri ckp terus depan dia, trus husbund saya senyap trtunduk malu n sejak dari tu saya dapat tahu pasword husbund saya n satu hal lg saya share husbund saya ni dia buat part time repair phone rmai gak la cust pmpuan kan, so bnyak la cust pmpuan yg dia save dlm phone saya mnta dia delete no pmpuan2 cust dia tu, sbb saya sakit hati bila baca wasap2 dia, saya tahu dia takda niat apapa, tp bila fkir balik ingat la awk tu da brbini da jd laki org pun msih nk chatting dgan betina lain, saya pnah jgk mntak dia lpaskan saya sbb saya trlalu emosi masatu tp dia tanak 😔 dia mntak maaf dia tahu dia salah tp dia still ada save no cust2 pmpuan dia tu 😒 saya tahu ni mgkin dugaan untuk saya, kdang tu saya mnngis masa nk tdo, nk mndi, bila penat sngat mngadu dgan Allah pstu sometime bila tak tahan rasa nk mnjerit dlm bilik air tp tak boleh saya cuma mnngis je 🥺😭 bnyk kali saya makan hati dgan h

bertabahlah sis,, lebih kurang sama dengan saya, tapi dah lama2 ni saya malas da nak pk.. biarlh dia.. kalau sis kuat, cuba la slow talk dengan suami.. tanya dia.. mungkin salah paham je.. kalau saya, hmm, saya masih mengumpul kekuatan untuk bertanya dengan suami sy.. sama2 doakan yg baek2 ya.. jgn sedih ok. ☺